Varför söker människor en partner från ett annat land?

Många säger att "det bara blev så".  Man gick på nån dejtingsajt och så fick man se en tilltalande profil och vips, är man förälskad.  Och sen har man en fru eller en man från en annan kultur. Så enkelt är det inte. ;-))

 

Vad var det som gjorde att du gick på en internationell dejtingsajt? Vad fanns det i dig som gjort att du inte bara bläddrat förbi just den profilen, trots att du visste att personen kom från ett annat land? Fanns det kanske en viss öppenhet till det? Eller tyckte du att landet/kulturen som den personen kom ifrån var intressant?

En del som söker partner med utländsk bakgrund säger att det inte finns lämpliga män eller kvinnor i ens eget land. Kvinnorna är inte kvinnliga, de är krävande eller ointressanta och män är suputer som misshandlar sina respektive. Men tänk att det är ändå inte alla män eller kvinnor som vill ha en partner från utlandet. Med andra ord, situationen är likadan för alla men det är bara en del som söker sig till andra kulturer. Varför är det så, tro?

 

Det är nämligen så att forskarna ha listat ut vad som påverkar oss i såna fall. De har hittat att vår uppväxt, vår attityd till sin egen kultur, händelser strax innan besöket till en dejtingsajte, relationer i familjen, etc. påverkar vårt val av partner.

 

Jag minns att innan jag själv flyttade till Sverige, vilket skedde för nästan 20 år sen, hade jag vänner som utvandrat till andra länder, hade bott på olika platser och började läsa yrkesengelska. Det får mig att tro att jag var mentalt förberedd för att flytta till ett annat land. Och när jag träffade min blivande make så föll alla bitarna på plats.

 

Likadant är det med din blivande hustru eller man. Hon eller han har säkert massor med vänner och bekanta som inte kan tänka sig att lämna sitt land. Vad är det i hans/hennes liv som gör att hon/han är öppen för det?

 

Forskarna har delat upp personer som söker en utländsk partner i sex grupper. Naturligtvis är de inte vattentäta men de ger en viss fingervisning om orsaker till val av utländskfödd partner. Här är de.

 

  • Ej traditionsbundna
  • Romantiker
  • "Kompensatorer"
  • Rebeller
  • Internationalister
  • Övriga

Vill du veta vad som driver dig i ditt sökande av en utländsk partner? Då är du välkommen till mitt program för personer som vill ha en hållbar relation med en partner från ett annat land.

 

Välkommen! ;-))

 

 

Kommentera gärna: