Kärleken övervinner allt(?)

 

 

Du har säkert hört det här uttrycket och kanske rentav själv använt det. Vad fick du för bild då? Vad var det som kärleken skulle övervinna? Missförstånd mellan dig och din partner? Konflikter? Otrohet?

 

Och vad hände sen? Övervann det dem? Eller stod du nån vacker dag och suckade om att kärleken försvann? Vart tog den vägen och fanns den mellan er överhuvudtaget?

 

Jag tror att ofta förväxlar man kärlek med förälskelse som verkligen försvinner efter ett par år. Men det är inte nog med det. Hur definierar DU kärlek? Vad är det? Har din partner samma definition på kärleken eller har ni olika uppfattningar om den?

 

Under en period har jag snurrat runt och frågat ut många människor om vad de menar med kärlek. Vissa av dem har aldrig tänkt på det. Andra tyckte att det är en fråga om "omvårdnad", dvs att ta hand om varandra. Några ville må bra av någons närvaro, osv osv.

 

Och det är det som internationella par upptäcker, fast efter de har gift sig, att de inte riktigt får ihop det. I vissa kulturer är romantisk kärlek/passion ett måste för att sätta ett bo. I andra kan man leva gott utan den. Var befinner du dig på den här skalan?

 

En annan sak som folk sällan tänker på är sätt att uttrycka sin kärlek. Hur gör du  det idag? Är du nöjd med hur din partner uttrycker den? Känner du dig verkligen älskad eller är det nåt som fattas? Vad?

 

Är det inte konstigt att det är långt ifrån alla människor som vet vad kärleken är men ändå anger de den som den viktigaste orsaken för att gifta sig? Det är nog väldigt få som erkänner för sin blivande partner och för sig själv att han eller hon vill gifta sig för att man känner sig ensam eller bara har blivit van att umgås med en viss person.

 

Efter alla om och men har jag hittat den definition av kärlek som passar mig. För mig innebär den att varje partner vill hjälpa den andre att förverkliga sig själv.

 

Vad är kärleken för dig?

Etiketter: kärlek

Kommentera gärna: